HAVUÇLU PİRİNÇ ÇORBASI

HAVUÇLU PİRİNÇ ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı Hasata Osmancık Pirinç
  • 1 adet orta boy havuç
  • 5-6 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 (bir buçuk) yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane

HAVUÇLU PİRİNÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  • 1.Tencereye 5 su bardağı tavuk suyu veya su ekleyip kaynatın.
  • 2.Yıkadığınız Hasata Osmancık Pirinç ve küp şeklinde doğradığınız havucu ilave edin.
  • 3.Kaynamaya başladıktan sonra havuç ve pirinç yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • 4.Yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kaseye alıp pürüzsüz olana dek kırpın.
  • 5.Çorbanın kaynayan suyundan 2 kepçe kadar alıp terbiyeye ilave edin ve karıştırın.
  • 6.Kaynayan çorbaya hazırladığınız terbiyeyi ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
  • 7.Tuz ekleyin. Kıvamı koyu gelirse dilediğiniz kıvam için sıcak su ekleyin.
  • 8.Sos tenceresine tereyağını ekleyip eritip ısıtın.
  • 9.Naneyi ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
  • 10.Kaynayan çorbaya ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • 11.Sıcak olarak servise sunun.
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.