BAHARATLI ÇITIR NOHUT

BAHARATLI ÇITIR NOHUT

MALZEMELER

  • 1.5 (bir buçuk) su bardağı Hasata Beyaz Nohut
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı kimyon

BAHARATLI ÇITIR NOHUT NASIL YAPILIR?

    • 1.Hasata Beyaz Nohudu kaseye alın.
    • 2.Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip 1 gece bekletin.
    • 3.Ertesi gün yıkayıp suyunu süzün. Düdüklü tencereye nohut ve 2.5 (iki buçuk) su bardağı su ekleyip kapağını kapatın.
    • 4.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte dişe gelecek şekilde en fazla 10-12 dk haşlayın.
    • 5.Haşladığınız nohudu tencereden alıp suyunu süzün ve bir kaseye alın.
    • 6.Üzerine sızma zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip harmanlayın.
    • 7.Pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine alıp yayın.
    • 8.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ara ara karıştırıp en fazla 15-20 dk pişirin.
    • 9.Sıcak olarak servise sunun.

Püf Noktası;

    • Çıtır nohut bekledikçe kendini çeker bu nedenle bekletmeden servise sunmanızı öneririz.
    • Dilerseniz fırın yerine tavada da sote edip servise sunabilirsiniz.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.