ANTEP FISTIKLI TAVUKLU PİLAV

ANTEP FISTIKLI TAVUKLU PİLAV

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinç
  • 2 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 500 g tavuk eti
  • 50 g antep fıstığı
  • 100 g tuzsuz badem
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

ANTEP FISTIKLI TAVUKLU PİLAV NASIL YAPILIR?

    • 1.Tavuğu tane karabiber ve tuzla kaynatın, haşlayın ve didikleyin.
    • 2.50 gram boz antep fıstığını 5 dk kadar kaynatıp soğuduktan sonra soyun.
    • 3.Soğanı küçük küpler halinde doğrayın, tereyağı ve zeytinyağı ile kavurun. Kuş üzümlerini önceden sıcak suda bekletin. Kavrulan soğanlara fıstık,badem ve üzümü ekleyin.
    • 4.Baharatları da ekleyip karıştırın. Üzerine haşlanan tavukları ekleyin.
    • 5. Yıkanmış Hasata Gönen Baldo Pirinçleri de üzerine bastırarak yerleştirin.
    • 6.Dört bardak sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
    • 7.Pişen pilavı ters çevirip servis edin.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.