TARÇINLI BARBUNYA PİLAKİ

TARÇINLI BARBUNYA PİLAKİ

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Niğde Kiraz Barbunya
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1-2 adet çubuk tarçın
  • yarım demet maydanoz

TARÇINLI BARBUNYA PİLAKİ NASIL YAPILIR?

    • 1.Akşamdan ısladığınız Hasata Niğde Kiraz Barbunyaları yaklaşık 30-35 dakika barbunyalar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
    • 2.. Tencereye zeytinyağını koyup ısıtın ve doğradığınız soğanı ekleyin.
    • 3.Soğanların üzerine tuzu ilave edin.
    • 4.Biraz kavrulduktan sonra domates salçasını, 1 adet çubuk tarçını, havuçları, kuş üzümlerini ilave edin.
    • 5.Domatesleri rendeleyip tencereye ekleyin.
    • 6.Barbunyaları süzerek tencereye ilave ettikten sonra üzerine gelecek kadar su ilave edip şekeri dökün.
    • 7.Piştikten sonra ocaktan alın ve mümkünse tenceresinde bir gün buzdolabında bekletin.
    • 7.Maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Tarçınlı Barbunya Pilakiyi bir gün buzdolabında bekletip tüketmek lezzetine lezzet katacaktır.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.