ŞEHRİYELİ TAVUKLU BULGUR PİLAVI

ŞEHRİYELİ TAVUKLU BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Pilavlık Horasan Bulguru
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet tavuk budu
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

ŞEHRİYELİ TAVUKLU BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?

    • 1.Tavuk etlerini haşlayın.
    • 2.Ayrı bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyip eritin. Üzerine tel şehriyeyi ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
    • 3.Bulguru ilave edin ve 2-3 dk daha kavurun.
    • 4.Tavuk suyu, tuz ve karabiber ilave edin.
    • 5.Orta ateşte kaynama bırakın. Kaynamaya başlayınca üzerine haşlayıp didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pilav suyunu çekip pilavlık bulgur yumuşayana kadar pişirin.
    • 6.Ocağı kapatıp 20 dk demlendirin.
    • 7.Karıştırıp sıcak olarak servise sunun.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Pilavınızı daha yumuşak tercih ederseniz su miktarını kıvamına göre arttırabilirsiniz.
    • Pilavınızın su miktarını kontrol etmek için ara ara karıştırın.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.