NOHUTLU KARNIYARIK

NOHUTLU KARNIYARIK

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • 4-5 adet karnıyarıklık patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (üzeri için)
  • 1 su bardağı su (üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (üzeri için)

NOHUTLU KARNIYARIK NASIL YAPILIR?

    • 1.Kaseye 1 su bardağı Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut ekleyin.
    • 2.Üzerini geçecek kadar su ilave edip 8 saat tercihen 1 gece bekletin.
    • 3.Tencereye yeteri kadar su koyup kaynatın. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz nohutları ekleyin. Hafif diri kalana kadar haşlayın.
    • 4.Patlıcanları alacalı soyup fırın kabına alın. Üzerine zeytinyağının yarısını gezdirip tuz serpin.
    • 5.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patlıcanlar hafif diri kalana kadar pişirin.
    • 6.Tavaya kalan zeytinyağını ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip yumuşayana kadar soteleyin.
    • 7.Küp şeklinde doğradığınız domates ve domates salçasını ekleyip karıştırın. Nohut, tuz ve karabiber ilave edin.
    • 8.Son olarak ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
    • 9.Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesip açın. Hazırladığınız harç ile patlıcanların içini doldurun.
    • 10.Sulandırmış olduğunuz salçalı suyu kenarından gezdirin. Zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.
    • 11.Fırından alıp sıcak olarak servise sunun.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Nohutun fırında patlıcan ile pişeceği süreyi dikkate alıp dişe hafif gelene kadar haşlayın.
    • Fırına verirken dilerseniz üzerine biber de ekleyebilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.