Ürünler
{{ P.title }}
Kategoriler
{{ C.title }}
Markalar
{{ B.title }}
Kombinler
{{ C.title }}
Sonuç bulunamadı.
ÜRÜNLER
PİRİNÇ
BULGUR
MERCİMEK
NOHUT
FASULYE
BUĞDAY
AVANTAJLI PAKETLER
Tüm Ürünler
TARİFLER
HAKKIMIZDA
BLOG
İLETİŞİM
TR
|
EN
Aslını, lezzetini ve bereketini korumuş, eski ve eşsiz lezzetler
Üye Girişi
Kayıt Ol
0
Menü
ÜRÜNLER
ÜRÜNLER
PİRİNÇ
BULGUR
MERCİMEK
NOHUT
FASULYE
BUĞDAY
AVANTAJLI PAKETLER
TARİFLER
HAKKIMIZDA
BLOG
İLETİŞİM
Üye Girişi
Kayıt Ol
Favorilerim
TR
|
EN
Hesabım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Sepetim
NOHUTLU KARNIYARIK
MALZEMELER
1 su bardağı
Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
4-5 adet karnıyarıklık patlıcan
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4-5 dal ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası (üzeri için)
1 su bardağı su (üzeri için)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (üzeri için)
NOHUTLU KARNIYARIK NASIL YAPILIR?
1.
Kaseye 1 su bardağı Hasata Kırşehir Koçbaşı
Nohut
ekleyin.
2.
Üzerini geçecek kadar su ilave edip 8 saat tercihen 1 gece bekletin.
3.
Tencereye yeteri kadar su koyup kaynatın. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz nohutları ekleyin. Hafif diri kalana kadar haşlayın.
4.
Patlıcanları alacalı soyup fırın kabına alın. Üzerine zeytinyağının yarısını gezdirip tuz serpin.
5.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patlıcanlar hafif diri kalana kadar pişirin.
6.
Tavaya kalan zeytinyağını ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip yumuşayana kadar soteleyin.
7.
Küp şeklinde doğradığınız domates ve domates salçasını ekleyip karıştırın. Nohut, tuz ve karabiber ilave edin.
8.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
9.
Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesip açın. Hazırladığınız harç ile patlıcanların içini doldurun.
10.
Sulandırmış olduğunuz salçalı suyu kenarından gezdirin. Zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.
11.
Fırından alıp sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun.
Püf Noktası;
Nohutun fırında patlıcan ile pişeceği süreyi dikkate alıp dişe hafif gelene kadar haşlayın.
Fırına verirken dilerseniz üzerine biber de ekleyebilirsiniz.
Paylaş :
SON EKLENENLER
FASULYE KÖFTELİ BURGER
Tarife Git
AYRAN AŞI ÇORBASI
Tarife Git
MERCİMEKLİ FİT BEĞENDİ
Tarife Git
VARDABİT PAÇASI
Tarife Git
AŞURE TARİFİ
Tarife Git
NOHUTLU KARNIYARIK
Tarife Git
KURU FASULYE VE SARIMSAKLI PİLAV
Tarife Git
ÇÖMLEK KEBABI
Tarife Git
T
-Soft
E-Ticaret
Sistemleriyle Hazırlanmıştır.
Masaüstü bildirimlerine ekleyin
Özel fırsatlardan ve güncel kampanyalardan haberiniz olsun ister misiniz?
Daha Sonra
Evet