LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1.5 su bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6-7 su bardağı su veya et suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

    • 1.Mercimekleri soğuk suda ovalayarak güzelce yıkayın.
    • 2. Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyin.
    • 3. Unu kokusu çıkana kadar kavurun.
    • 4. Dörde böldüğünüz soğanı ekleyerek kavurun.
    • 5. Yıkayıp süzdüğünüz Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği tencereye ilave ederek iyice kavurun.
    • 6. Son olarak malzemelerin üzerine et suyu ilave ederek kapağını kapatın ve kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
    • 7. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için çorbanızı blenderdan geçirin.
    • 8.Tereyağında kızdırılmış kırmızı biberli sos hazırlayarak altın sarısı renkte çorbanızı servise hazır hale getirebilirsiniz.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.