KURU FASULYELİ ÇİKOLATALI KURABİYE

KURU FASULYELİ ÇİKOLATALI KURABİYE

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Derinkuyu Kuru Fasülyesi
  • 5.5 (beş buçuk) çay bardağı yulaf unu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1.5 (bir buçuk) çay bardağı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 (bir buçuk) çay bardağı damla çikolata

KURU FASULYELİ ÇİKOLATALI KURABİYE NASIL YAPILIR?

  • 1.Hasata Derinkuyu Fasulyesini kaseye alın.
  • 2.Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip 1 gece bekletin.
  • 3.Ertesi günü yıkayıp suyunu süzün. Düdüklü tencereye alın.
  • 4.Üzerine 3.5 su bardağı su ekleyip düdüğünü kapattıktan sonra 20 dk (iyice yumuşayana kadar) haşlayın.
  • 5.Haşladığınız kuru fasulyeyi tencereden alıp süzün.
  • 6.Süzdüğünüz fasulye soğuduktan sonra mutfak robotuna alın.
  • 7.Üzerine yumurta ve ayçiçek yağı ekleyip pürüzsüz olana dek çekin.
  • 8.Hazırladığınız karışımı derin bir kaseye alın. Üzerine yulaf unu, esmer şeker ve kabartma tozu ekleyip spatula ile karıştırın.
  • 9.Damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın.
  • 10.Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180° derecelik fırında 20-25 dk kızarıncaya kadar pişirin.
  • 11.Soğuduktan sonra tepsiden alıp servise sunun.

PÜF NOKTASI

  • Hamurun kıvamının bozulmaması içn kuru fasulyeyi mutlaka iyice süzün ve soğutun.
  • Bardak ölçüleri değişebilir, hamur hafif elinize yapışan bir kıvamda olmalıdır.
  • Şekil verirken hamur elinize fazla yapışıyorsa çok hafif bir şekilde elinizi yağlayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.