KIRMIZI MERCİMEKLİ PANKEK

KIRMIZI MERCİMEKLİ PANKEK

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Pişirmek için

  • 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

KIRMIZI MERCİMEKLİ PANKEK NASIL YAPILIR?

  • 1.Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği kaseye alın.
  • 2.Üzerine 1 su bardağı su ekleyip 4-5 saat tercihen 1 gece bekletin.
  • 3.Ertesi gün mercimekleri süzün. Üzerine soda, sızma zeytinyağı, tuz ve toz şeker ekleyip el blenderi ile pürüzsüz olana dek çekin.
  • 4.Tavaya 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine birer kepçe aralıklı olarak hamurunuzdan koyun.
  • 5.Yüksek olmayan bir ateşte pankeklerinizi arkalı önlü olarak pişirip servis tabağına alın.
  • 6.Üzerine isteğe bağlı olarak bal, muz ve file Antep fıstığı ekleyip servise sunun.
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.