KESTANELİ İÇ PİLAV

KESTANELİ İÇ PİLAV

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Baldo Pirinç
  • 1 su bardağı kestane (kebap olarak pişmiş)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su veya tavuk suyu

KESTANELİ İÇ PİLAV NASIL YAPILIR?

    • 1. Hasata Gönen Baldo Pirinci derin bir kaseye alın.
    • 2. Üzerine soğuk su ve yarım çay kaşığı tuz atın. Yarım saat bekletip yıkayarak suyunu süzün.
    • 3. Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı ekleyip ısıtın. Dolmalık fıstıkları ekleyip rengi az değişene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
    • 4. Soğanın rengi değişince üzerine pirinci ekleyip kavurun. Pirinç şeffaflaşınca kuş üzümü, karabiber, kalan tuz, kimyon ve yeni bahar ekleyip 2-3 dk dk kavurun.
    • 5. Üzerine kestaneleri ve et suyunu ekleyip karıştırın. Kaymaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pilav suyunu çekip pirinç yumuşayana kadar pişirin.
    • 6. Ocağın altını kapatıp 20 dk demlendirin, sıcak olarak servise sunun.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.