FASULYE KÖFTELİ BURGER

FASULYE KÖFTELİ BURGER

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesi
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 4-5 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (üzeri için)
  • Marul (burger için)
  • Burger peyniri (burger için)
  • domates (burger için)
  • Hamburger ekmeği (burger için)
  •  

FASULYE KÖFTELİ BURGER NASIL YAPILIR?

    • 1. Coğrafi işaretli Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesini derin bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar bol su ekleyip en az 8 saat bekletin.
    • 2.Ardından süzerek fasulyeleri kaseden alın. Tencereye yeteri kadar su ve fasulye ekleyip az dişe gelene kadar haşlayın.
    • 3.Haşlarken ara ara üzerinde biriken köpüğü alın. Tencereyi ocaktan alıp süzün.
    • 4.Mutfak robotuna soğumuş olan fasulyeyi alın. Üzerine dörde böldüğünüz kuru soğan, sarımsak, yumurta, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, galeta unu ve zeytinyağı ekleyip çekin. Hazırladığınız harçtan büyük bezeler koparıp yuvarlayın ve burger şeklini verin.
    • 5.Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine burgerleri dizin. Üzerine zeytinyağı sürün.
    • 6.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Hamburger ekmeğinin üzerine marul, burger peyniri, fasulye burger ve domates ekleyip hazırlayın ve servise sunun.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.