ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

YOĞURTLU ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  • 1.Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimeği yıkayın ve kaynayan su dolu tencereye alın. Dişe gelecek kadar haşlayıp tencereden alın.
  • 2.Aynı tencereye 4 su bardağı su ekleyip orta ateşte kaynatın.
  • 3.Üzerine erişte ve yeşil mercimek ekleyip karıştırın.
  • 4.Kaseye yoğurt, yumurta ve un ekleyin. Üzerine azar azar yemeğinizin sıcak suyundan ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
  • 5.Akışkan bir kıvam aldıktan sonra kaynayan erişteli yeşil mercimeğe yavaşça ekleyip karıştırın. 1-2 dk daha kaynatın.
  • 6.Tuz ekleyip karıştırın ve az kaynatıp ocaktan alın.
  • 7.Ayrı bir sos tenceresinde tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, üzerine nane ve pul biber ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
  • 8.Hazırladığınız çorbanın üzerine ekleyip karıştırın.
  • 9.Çorbanız sıcak iken servise sunun.
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.