AYRAN AŞI ÇORBASI

AYRAN AŞI ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Manisa Aşurelik Buğday
  • 1 su bardağı Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • 1.5/ 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yeteri kadar soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

AYRAN AŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?

    • 1.Hasata Manisa Aşurelik Buğday’ı tencereye alın.
    • 2.Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
    • 3.Kaynadıktan sonra kısık ateşte buğday pembeleşinceye kadar pişirin. Buğday pişince tencereyi ocaktan alıp soğutun.
    • 4.Derin bir kaseye yoğurt, tuz ve kuru nane ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
    • 5.Üzerine haşlamış olduğunuz Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut ve soğumuş olan Hasata Manisa Aşurelik Buğday ekleyip karıştırın.
    • 6.İstediğiniz kıvama göre soğuk su ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz soğuk ayran aşı çorbasını servis kasesine alın.
    • 7.Üzerine kuru nane serpip sızma zeytinyağı gezdirin ve servise hazır.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Su, yoğurt, tuz ve kuru nane miktarını kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
    • Dilerseniz dereotu da ekleyebilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.