ANADOLU ÇORBASI

ANADOLU ÇORBASI

MALZEMELER

  • Yarım çay bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek
  • Yarım çay bardağı Hasata Pilavlık Horasan Bulguru
  • 1 yemek kaşığı Hasata Osmancık Pirinç
  • 1 yemek kaşığı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
  • 4-5 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

ANADOLU ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  • 1.Tencereye yıkadığınız kırmızı mercimek, bulgur, yeşil mercimek ve pirinci ekleyin.
  • 2.Kaynamış olan 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Ardından kısık ateşe alıp malzemeler yumuşayana kadar pişirin.
  • 3.Ayrı bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve unu alın. Çorbanızın suyundan 2-3 kepçe ekleyip çırpıcı veya el blenderi yardımıyla pürüzsüz olacak şekilde karıştırın.
  • 4.Kaynayan çorbanıza yavaşça ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • 5.Kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyin.
  • 6.Sos tenceresine tereyağı ve zeytinyağını alın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Baharatları ekleyip 1-2 taşım kaynatın ve ocaktan alın.
  • 7.Kaynayan çorbanıza ekleyip karıştırın.
  • 8.Son olarak tuz ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  • 9.Sıcak olarak servise sunun.
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.